آرایشی و زیبایی, سبک زندگی, محصولات بهداشتی, مراقبت و سلامتی

گلیکولیک اسید چیست؟

گلیکولیک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که از نیشکر به دست می آید و به طور شیمیایی پوست را لایه برداری می کند و کلاژن را تقویت می کند. در نتیجه، افزودن اسید گلیکولیک به روتین مراقبت از پوست می تواند به بهبود بافت پوست، صاف کردن چین و چروک ها و باز کردن منافذ پوست کمک کند.

شما می توانید اسید گلیکولیک را در محصولات بدون نسخه (OTC) مانند تونرها، سرم ها، کرم های درمانی و لایه بردارها پیدا کنید. همچنین می‌توانید برای یک لایه‌برداری شیمیایی با اسید گلیکولیک درجه پزشکی به متخصص پوست مراجعه کنید تا نتایج قوی‌تری داشته باشید. در اینجا همه چیز درباره فواید و خطرات استفاده از مراقبت از پوست با اسید گلیکولیک آورده شده است.

 

اسید گلیکولیک چگونه کار می کند؟

اسید گلیکولیک به راحتی جذب پوست شما می شود زیرا مولکول های بسیار کوچکی در مقایسه با سایر AHA ها دارد. هنگامی که جذب پوست شما می شود، به عنوان یک لایه بردار شیمیایی عمل می کند و سلول های مرده پوست را در سطح اپیدرم (لایه بالایی پوست) حل می کند. اسید گلیکولیک با افزایش گردش سلولی، سلول های مرده پوست را به سرعت از بین می برد و به سلول های جدید پوست اجازه می دهد تا جایگزین سلول های قدیمی پوست شوند.

وقتی اسید گلیکولیک را به پوست خود می زنید، تولید کلاژن پوست شما را نیز افزایش می دهد. این پروتئین به حجیم شدن پوست و ایجاد حسی سفت و در عین حال الاستیک به آن کمک می کند. در نتیجه، اسید گلیکولیک می تواند به تقویت پوست و جلوگیری از تجزیه کلاژن که باعث ایجاد خطوط ریز می شود کمک کند.

 

فواید اسید گلیکولیک

“هر نوع پوستی می تواند از استفاده از اسید گلیکولیک، از جمله پوست های چرب، خشک و ترکیبی سود ببر.” اسید گلیکولیک به گردش سلولی و تشکیل کلاژن کمک می کند، بنابراین پوست شما روشن تر، صاف تر و شفاف تر به نظر می رسد.

فواید همه کاره اسید گلیکولیک برای پوست عبارتند از:

 

خطوط ریز را صاف می کند

با افزایش سن، پوست شما کلاژن را از دست می دهد که به پوست کمک می کند حالت ارتجاعی و چاق شدن داشته باشد. این از دست دادن کلاژن در نهایت منجر به خطوط ظریف و چین و چروک می شود. آنا چاکون، متخصص پوست در میامی، به هلث گفت: کرم ترمیم کننده و جوانساز می تواند با تحریک تولید کلاژن به کاهش این علائم پیری کمک کند.

اثر لایه برداری اسید گلیکولیک همچنین به بهبود رنگ و بافت پوست با افزایش سن کمک می کند. علاوه بر این، اسید گلیکولیک سطح اسید هیالورونیک پوست شما را افزایش می دهد. سرم پوستی هیالورونیک اسید به پوست شما کمک می کند رطوبت را حفظ کرده و هیدراته بماند. همچنین به چاق شدن پوست برای کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می کند

 

لکه های تیره و آسیب خورشید را محو می کند

متخصصان پوست اغلب اسید گلیکولیک کرم رفع لک و تیرگی را برای محو کردن لکه های تیره پوست (هیپرپیگمانتاسیون) ناشی از آکنه یا آسیب خورشید توصیه می کنند. استفاده از آن برای پوست های تیره تر نیز بی خطر است. گلیکولیک اسید با لایه برداری لایه بالایی پوست و روشن کردن پوست به محو شدن لکه های تیره کمک می کند.

تحقیقات نشان می دهد اسید گلیکولیک همچنین می تواند به محافظت از کلاژن پوست شما در برابر نور خورشید کمک کند، که ممکن است به جلوگیری از آسیب های بعدی خورشید کمک کند.

 

منافذ را پاک می کند و به درمان آکنه کمک می کند

چاکون گفت: برای کسانی که پوست چرب و مستعد آکنه دارند، سرم پوستی نیاسینامید می تواند به کاهش تولید چربی و باز کردن منافذ کمک کند و از بروز آکنه جلوگیری کند. اگر جوش دارید، با منافذ مسدود شده با چربی، کثیفی یا سلول های پوست روبرو هستید. وقتی اسید گلیکولیک پوست را لایه برداری می کند، سلول های مرده پوست را از بین می برد و منافذ را باز می کند. اسید گلیکولیک همچنین به کاهش چربی اضافی کمک می کند، که می تواند به جلوگیری از آکنه کمک کند

 

از آنجایی که اسید گلیکولیک به حل شدن سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند، می‌تواند به جلوگیری از گیرکردن موهای درون‌رونده در داخل سلول‌های پوست نیز کمک کند. علاوه بر این، اسید گلیکولیک می تواند به درمان پوست توت فرنگی (کراتوز پیلاریس) کمک کند. اگر این برجستگی‌های قرمز کوچک ناشی از سلول‌های مرده پوست را دارید، اسید گلیکولیک می‌تواند پوست خشن را صاف کرده و سلول‌های مرده پوست را از منافذ پاک کند.

 

نحوه استفاده از اسید گلیکولیک

هنگام استفاده از هر محصول جدید OTC گلیکولیک اسید، همیشه دستورالعمل ها را دنبال کنید. از آنجایی که اسید گلیکولیک پوست شما را به آفتاب حساس می کند، بهتر است از محصولات اسید گلیکولیک در شب و SPF در صبح استفاده کنید.

 

تعداد دفعات استفاده از اسید گلیکولیک نیز به محصول بستگی دارد. Vasile پیشنهاد می کند فقط یک شکل از اسید گلیکولیک را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. در اینجا نحوه توصیه Chacon به اضافه کردن محصولات اسید گلیکولیک به روتین مراقبت از پوست آمده است:

پاک کننده ها: بسته به حساسیت پوست خود، روزانه یک یا دو بار از مقداری به اندازه نخود استفاده کنید. با این حال، استفاده از این پاک کننده ها در شب به دلیل حساسیت به آفتاب به طور کلی توصیه می شود.

تونرها، سرم‌ها یا کرم‌ها: مقدار محصول باقی‌مانده متفاوت است، اما معمولاً می‌توانید یک بار در روز از چند قطره سرم یا مقداری از کرم به اندازه یک نخود استفاده کنید. ترجیحاً فقط در شب اقدام کنید.

لایه برداری اسید گلیکولیک: از این محصولات کمتر استفاده کنید زیرا غلظت بیشتری دارند. بسته به غلظت و میزان تحمل پوستتان، می توانید هفته ای یک بار یا هر دو هفته یکبار از لایه برداری استفاده کنید.

چاکون گفت: صرف نظر از نوع محصول، مهم است که هنگام وارد کردن اسید گلیکولیک به برنامه روزانه خود، آهسته شروع کنید و به تدریج با تنظیم پوست، فرکانس را افزایش دهید. Vasile توصیه می کند که برای شروع یک تا دو بار در هفته از محصولات اسید گلیکولیک استفاده کنید، سپس به تدریج تا سه بار در هفته افزایش دهید.

 

عوارض جانبی اسید گلیکولیک

اسید گلیکولیک می تواند پوست را تحریک کند، بنابراین افرادی که پوست بسیار حساس دارند باید از گلیکول استفاده کنند

چاکون خاطرنشان کرد: اسید ic با احتیاط است. افرادی که پوست حساس و خشک دارند ممکن است با اسید لاکتیک، یک AHA ملایم تر، نتایج بهتری داشته باشند. از آنجایی که اسید گلیکولیک می تواند تحریک کننده باشد، Vasile توصیه می کند برای کمک به آبرسانی مجدد سد پوست، از یک مرطوب کننده استفاده کنید.

اسید گلیکولیک همچنین پوست را به نور خورشید فوق العاده حساس می کند و خطر آفتاب سوختگی شما را افزایش می دهد. 1 در طول روز، همیشه یک ضد آفتاب با طیف تخته ای با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) حداقل 30 برای محافظت از پوست خود استفاده کنید.

 

سایر عوارض جانبی بالقوه اسید گلیکولیک عبارتند از:

 

سوزش

بثورات پوستی

تورم پوست

تاول یا جوش

لایه برداری پوست

خارش

تحریک یا حساسیت پوستی

سوختگی های شیمیایی

اگر از لایه بردار اسید گلیکولیک با قدرت لایه برداری بیشتر استفاده کنید، احتمال عوارض جانبی شدیدتر بیشتر می شود. 1 واسیل همچنین خاطرنشان می کند که افراد باردار می توانند با خیال راحت از اسید گلیکولیک در غلظت های کمتر از 10% استفاده کنند.

 

آیا می توان از اسید گلیکولیک با رتینول استفاده کرد؟

 

می توانید از اسید گلیکولیک با رتینولسرم پوستی رتینول ویتامین A استفاده کنید، اما می خواهید از مخلوط کردن مستقیم آنها خودداری کنید زیرا هر دو می توانند پوست را تحریک کنند. در عوض، Vasile توصیه می‌کند شب‌هایی را که از اسید گلیکولیک و رتینول استفاده می‌کنید، متناوب کنید.

رتینول نوعی رتینوئید است که با افزایش گردش سلولی و افزایش تولید کلاژن مانند اسید گلیکولیک عمل می کند. اگر از یک رتینوئید قوی استفاده کنید، بسیار قوی تر است. از آنجایی که آنها اثرات مشابهی روی پوست دارند، مخلوط کردن اسید گلیکولیک با رتینول با هم می‌تواند آزاردهنده باشد. یک مطالعه کوچک در سال 2015 نشان داد شرکت‌کنندگانی که از محصولات رتینول و اسید گلیکولیک استفاده می‌کردند، نیاز خود را به درمان‌های اضافی اسکار آکنه کاهش دادند.

 

قبل از افزودن اسید گلیکولیک به روتین خود، مطمئن شوید که پوست شما با رتینول سازگار شده است. استفاده از رتینول را یک بار در هفته شروع کنید تا ببینید پوست شما چگونه واکنش نشان می دهد، سپس به تدریج آن را چند بار در هفته اضافه کنید. پس از چند ماه، اگر پوست شما هنوز خوب است، در روزهایی که از رتینول استفاده نمی کنید، از محصول اسید گلیکولیک استفاده کنید. در نهایت، شما می توانید به طور متناوب با استفاده از هر محصول در شب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

one × 4 =